4-9 Iunie 2019, Constanta, Romania

IMPLANTURILE ZIGOMATICE SI TRANS-SINUZALE IN TRATAMENTUL MODERN AL EDENTATULUI TOTAL CU MAXILAR SEVER SI DRAMATIC ATROFIAT

All-on-4 | All-on-4 hibrid ǀ QuadZygoma | Managementul membranelor sinusale | Restaurari provizorii ǀ Restaurări finale ǀ Restaurari fixe ǀ Restaurari mobilizabile ǀ Ocluzie ǀ PRF (A & I) ǀ Planificarea tratamemtului ǀ Anatomie regionala ǀ Anatomie radiologica 2D si 3D ǀ Posibile accidente si complicatii si managementul acestora ǀ Aspecte ORL ǀ Postoperator – ingrijire si monitorizare ǀ Cazuri clinice si rezultate pe termen lung… si altele.

Curs de implantologie avansata

Implanturi zigomatice

Progresul reprezinta o componenta fireasca a speciei umane, fiind motorul evolutiei noastre. Medicina dentara in general si implantologia in special s-au schimbat radical in ultimul deceniu.

Transformarile din viata noastra de zi cu zi, progresul tehnologic, cresterea mediei de viata dar si stresul si alimentatia nesanatoasa reprezinta o parte din factorii care au contribuit decisiv la aceasta schimbare.

Dantura are o dubla componenta, estetica si functionala si nu de putine ori reprezinta „cartea de vizita” a individului, oglindind caracterul, educatia si nu de putine ori bunastarea.

Prezentarea generala a cursului:

IMPLANTURILE ZIGOMATICE SI TRANS-SINUZALE

Implanturile de azi sunt rodul a peste 60 de ani de experienta acumulata in urma experientei clinice a milioane de dentisti din lumea intreaga si a cercetarilor de laborator. Implantologia este disciplina medicala ce inregistreaza cea mai ridicata rata de succes pe termen lung: in medie, pentru ambele maxilare, peste 95%.

Tehnicile actuale, radical imbunatatite in urma celor invatate, dovedesc o predictibilitate crescuta si sanse de reusita pe termen mediu si lung din ce in ce mai mari.

4-9 Iunie, Constanta, Romania:

Chiar daca conceptele de incarcare si functie imediata au fost introduse in practica curenta acum 30 de ani si mai bine in lume, scepticismul si informarea superficiala a medicilor, precum si lipsa de promovare profesionala, au tinut si inca tin (din pacate) pacientul roman la distanta de beneficiile pe care tehnicile si implanturile speciale le aduc la capitolul „calitatea vietii”.

Multi ar spune: nu numai asta, ci si costurile… Partial adevarat! Daca analizam studiile internationale din ultimele decenii in ceea ce priveste aditiile si augmentarile osoase, vom observa un lucru foarte interesant: rata de predictibilitate pe termen mediu si lung a aditiilor si a implanturilor inserate in os regenerat nu este deloc superioara implanturilor inserate prin tehnici speciale (All-on-4 sau QuadZygoma) in os nativ (maxilar, nazal sau zigomatic). Ba dimpotriva. In plus, termenul de finalizare a tratamentului (tradusa prin reintegrarea socio-profesionala a pacientului), precum si riscul de complicatii si esec este net favorabil tehnicilor moderne de incarcare si functie imediata cu implanturi (conventionale si speciale) inserate in os nativ.

Romania detine un numar relativ crescut de pacienti care, in ciuda bunastarii financiare, si-au neglijat alarmant problemele danturii, constientizand intr-un final ca au agravat nu numai problemele de natura orala ci si pe cele de sanatate generala, consecinta a problemelor dentare. Tocmai acesti pacienti nu vor sa auda clasicul (si nefondatul) „nu se mai poate face lucrare fixa”, cautand cu disperare ceea ce orice clinica si medic stomatolog care se respecta ar trebui sa ofere: reabilitare imediata si fara grefare osoasa, cu ajutorul tehnicilor si implanturilor speciale, indiferent de gradul de atrofie maxilara.

Este timpul echipelor interdisciplinare! Este timpul unui management de clinica modern, capabil sa ofere tratamente exclusiviste, care sa atraga pacienti cu probleme mari, nu numai din tara ci si de peste hotare. Romania detine un avantaj eorm la capitolul implantologie: un potential profesional de specialitate extraordinar, care insa necesita investitii (dealtfel, usor amortizabile) in educatia profesionala de calitate (cursuri „adevarate”, care sa permita insusirea si implementarea rapida si corecta de informatii teoretice si practice) si un numar crescut de pacienti cu probleme dentare grave, descoperite sau (inca) nedescoperite, care au dobandit educatia necesara si sunt dispusi sa plateasca pentru aceste servicii de inalta clasa, capabile sa le redea rapid si bine calitatea vietii.

Cine ar trebui sa participe

Specialistii in chirurgie orala si maxilo-faciala, chirurgii implantologi, specialistii proteticieni, tehnicienii dentari si alti membri ai echipei. Incurajam specialistii chirurgi sa se inscrie in echipa cu partenerii de restaurare pentru a permite implementarea eficienta a tehnicilor All-on-4 (conventional/hibrid) si QuadZygoma

Testimoniale curs

 • Dr. Taner and his team are extremely professional, they have good theoretical knowledge and the practical part was organized in a way that we really participated in all the phases of both surgical and phrostetic work. After this course I would feel confident enough to try placing zygoma implants by myself...

  Dr. Josko Grgurevic

  Dr. Josko Grgurevic

  Croatia
 • Very very high level of team work and interdisciplinary job and I appreciate to get the chance to participate in such a course.

  Dr. Kamran Tahmooressi

  Dr. Kamran Tahmooressi

  Sweden

Galerie foto

Mai multe despre curs

Stiati ca IAI organizeaza acest curs unic doar o singura data pe an?

Cursul este expres recomandat managerilor de clinici dentare ce vor sa introduca tratamentul cu implanturi zigomatice in practica curenta

Impartit in 4 (patru) module (1. Teorie,  2. Practica,  3. Chirurgie „live” si 4. Aventura si socializare), acest curs ofera un program deosebit laolalta cu practicieni romani renumiti din domeniile Implantologie, Chirurgie Maxilo-Faciala, ORL si Anesteziologie.

Prin participarea la acest curs veti afla cum si cand sa utilizati implanturi conventionale inserate axial si inclinat, implanturile zigomatice, transinuzale, nazale si pterigoidiane, precum si combinatii Intre ele. In acest fel, puteti salva sute, chiar mii de pacienti, prin tehnici avansate, insa necomplicate, Imbunatatindu-le cu adevarat calitatea vietii, chiar daca unii dintre acestia au fost descurajati si nu mai spera sa aiba dinti ficsi.

Un pacient edentat total prezinta in destul de putine cazuri suficient os pentru inserarea implanturilor dentare fara a fi nevoie de tratamente suplimentare de aditie si augmentare osoasa.

In cele mai multe cazuri, la edentatii totali, fie purtatori de proteze, fie neprotezati, oasele maxilare sufera de diferite grade de atrofie: de la cea moderata, la avansata si nu de putine ori chiar dramatica. In multe cazuri, pacientul nu doreste sau sanatatea sa locala si/sau generala nu permite proceduri complicate si slab previzibile cum sunt aditiile, care se stie ca implica riscuri si costuri mari, precum si un timp mult mai Indelungat pentru finalizarea tratamentului.

Metodele moderne de reabilitare imediata a maxilarului edentat si atrofic implica utilizarea de tehnici si implanturi speciale, cum sunt implanturile zigomatice, pterigoidiene, transinuzale, nazale sau sfenoidiene.

Astfel, tratamentul poate fi mult mai usor de efectuat comparativ cu aditiile voluminoase, cu si fara os autolog recoltat din zone extraorale, atat timp cat exista si se lucreaza precis si disciplinat intr-o echipa bine pregatita, capabila sa planifice si sa execute tratamentul judicios si cu riscuri minime, oferind rapid, insa predictibil pacientilor exact ceea ce isi doresc: dinti ficsi, estetici si functionali.

Participantii la curs vor primi informatii pretioase (inclusiv protocolul clinicilor Implantodent) cu privire la aspectele clinice relevante, legate de criteriile de selectie a pacientului, investigatii, diagnostic, planificarea tratamentului, protocoale chirurgicale si protetice, ocluzie, managementul accidentelor si complicatiilor, monitorizarea pacientului pe termen lung si multe altele.

Nu va „vorbim vorbe” si nu va „povestim povesti”! Toate informatiile oferite sunt clinic dovedite si se bazeaza pe o cazuistica vasta, internationala dar si proprie, documentata temeinic pe multi ani de zile.

Acest curs include, de asemenea, o sesiune practica, In care participantii vor practica sub indrumarea directa a lectorilor insertia implantulurilor speciale pe modele didactice de Inalta calitate, intelegand foarte bine cum si cand aleg implanturile, dimensiunea si traiectul acestora si multe altele.

Sesiunea de „chirurgie si protetica in direct” este 100% caracterizata de transparenta si ofera participantilor oportunitatea de a viziona direct in blocul operator intreaga operatie, putand sa vada si sa inteleaga multe aspecte pe care majoritatea cursurilor nu le evidentiaza, inlusiv „secretele de casa”. Membri echipei va vor raspunde la toate intrebarile si va vor arata pas cu pas cum trebuie sa faceti pentru a aplica in practica imediat cele invatate. In ultima zi, tot alaturi de echipa, se va desfasura modulul practic de protetica imediata. In concluzie, un curs UNIC pe care vi-l recomandam din inima, daca doriti cu adevarat sa treceti „la urmatorul nivel” in implantologia orala.

Toti participantii vor avea ocazia sa vada toate cazurile clinice, tratate In peste doua decenii de specialistii Institutului nostru. Ei vor Invata cum sa evalueze si sa selecteze pacientul, cum sa organizeze operatiile chirurgicale de la logistica la protocoale, sa Inteleaga importanta etapelor de restaurare cum ar fi protetica si analiza ocluzala, cum sa evite accidentele si complicatiile si multe sfaturi practice si trucuri utile.

Va asteptam cu drag la acest curs unic in minunata locatie de la malul Marii Negre care gazduieste
Institutul de Implantologie Avansata!

Top 5 motive

Pentru a participa la acest curs organizat de IAI impreuna cu dr. Chemal Taner si echipa Implantodent

1. Invatati cum sa promovati si sa realizati corect o consultatie corecta si completa a edentatului total

Invatati cum sa prezentati corect diagnosticul si alternativele de tratament rezultate in urma consultului, astfel incat sa obtineti un nivel fara precedent de acceptare a tratamentului propus din partea pacientului.

2. Locuri limitate

Acest program intensiv si cuprinzator de 6 zile de implantologie avansata este limitat la doar 10 medici si va va oferi ocazia de a deprinde si aplica abordari inovatoare pentru o reconstructie maxilara imediata si fara grefare la pacientii edentati total cu atrofie maxilara severa, folosind tehnici si implanturi conventionale, respectiv speciale. Mai exact, „”All-on-4 Hybrid” si „QuadZygoma”

3. Numarul de edentati total creste dramatic!

Multi din acestia prezinta resorbtii severe sau dramatice ale maxilarului, produse de utilizare indelungata a protezelor mobile sau de boala parodontala avansata si generalizata. Majoritatea isi doresc solutii de tratament avansate si predictibile, capabile sa le ofere o reintegrare socio-profesionala rapida. Practic, toti urmaresc imbunatatirea calitatii vietii iar o parte dintre acestia isi permit alocarea de bugetelor necesare pentru a obtine altceva decat comunul „nu se poate”. De aceea, acesti pacienti pot ajunge oricand in cabinetele si clinicile dvs si ar fi pacat sa nu-i puteti trata cu aceste metode avansate, documentate si dovedite clinic si predictibile pe termen lung.

4. ACEST CURS ESTE UNIC!

Programul nostru, unic in Romania si chiar in Europa, este conceput pentru a permite participantilor, manageri de clinica/medici, specialisti chirurgi si implantologi, proteticieni si tehnicieni sa furnizeze pacientilor edentati totali sau cu dentitie terminala, aparent „netratabili” cu implanturi conventionale, solutii estetico-functionale fixe si mobilizabile, in cele mai multe cazuri imediate si fara a apela la grefare. Pe acesta nisa, in afara de cele organizate de IAI nu exista cursuri de profil in Romania. La nivel mondial, in cateva centre din Europa, SUA si Brazilia exista cateva cursuri si programe, insa niciunul atat de complet, cuprinzator si orientat pe aspectele practice, cu operatie live la care cursantul participa direct in sala de operatii. In plus, distanta, cheltuielile de transport, cazare si masa transforma aceste cursuri in investitii ce la final depasesc pretul oferit de IAI. Si de ce nu, pentru medicii care au probleme cu limba engleza, aceste cursuri tinute in strainatate, devin inutile, neexistand posibilitatea traducerii lor in limba romana. De aceea, o spunem cu mandrie ca acest curs ESTE UNIC, investitia putand fi recuperata foarte rapid, printr-o singura reabilitare cu implanturi speciale.

5. Operatie “live” si exercitii “hands-on”

Aflati in detaliu procedurile chirurgicale, protetice si de laborator si vizionati „in direct ” munca in echipa interdisciplinara (chirurg, implantolog, protetician, ATI-st, ORL-ist, tehnician) necesara pentru a asigura un rezultat pozitiv, previzibil si eficient in cazul unei reabilitari bimaxilare totale, imediate si fixe, chiar in conditii de atrofie severa sau dramatica a oaselor maxilare.

Programul cursului

IMPLANTURILE ZIGOMATICE SI TRANS-SINUZALE

ZIUA 1 – Teorie

09:00 - 13:30
 • Clasificarea atrofiei maxilare - Planificarea tratamentului In functie de stadiul atrofiei maxilare
 • Prezentarea implanturilor speciale – zigomatice, pterigoidiene, transinuzale – cand, unde si cum le utilizam?
 • TIF – total, imediat si fix – tehnicile originale de reabilitare a maxilarelor total edentate: All-on-4/6, All-on-4 Hybrid, QuadZygoma si SixZygoma
 • All-on-4 / All-on-6 – 4 sau 6 – cand, cum si de ce?
 • QuadZygoma / SixZygoma – cand, cum si de ce?
 • Elemente de anatomie imagistica (radiologica) si radiodiagnostic: CBCT - OPG - Ceph - Planificarea precisa a tratamentului cu diferite programe CBCT (Kavo/Nobel, Sirona)
13:30 - 14:30
Pranz international
14:30 - 19:00
 • Criteriile moderne de selectie a pacientului (locale, generale si socio-profesionale)
 • Elemente cheie de O.R.L: anatomie – diagnostic si evaluare a sinusurilor paranazale, patologia sinuzala, scorul Lund-Mackay, riscuri si accidente din perspectiva ORL
 • Strategii de obtinere a stabilitatii primare a implanturilor, chiar si in conditii de deficit a calitatii osoase
 • Criterii de Incarcare si de functie imediata pentru reconstructia totala a maxilarului edentat si atrofic
 • Biologie si mecanica in implantologia conventionala si speciala
 • Succesul pe termen lung - evitarea extensiilor: solutii hibride in completarea implanturilor conventionale: implanturi zigomatice si transinuzale - criterii de succes de la A la Z
 • Elemente de anatomie si biologie privind chirurgia cu implanturi zigomatice
 • Investigatii si consultatia de specialitate (protocolul clinicilor Implantodent) - raportul de evaluare preoperatorie pentru chirurgia cu implanturi zigomatice
 • Analiza cazului si diagnosticarea in echipa interdisciplinara (protocolul clinicilor Implantodent)
20:00 - 22:00
Cina speciala (traditionala tatareasca) – muzica si dasuri traditionale ale turco-tatarilor dobrogeni

ZIUA 2 – Zi recreationala (socializare activa)

ORGANIZAT DE T.A.T. (Tatar Adventure Team)
05:00 – 22:00
 • Rasaritul de soare pe malul Marii Negre – plaja dintre Eforie Nord si Eforie Sud
 • Micul Dejun – Complexul Citadel (plaja dintre Eforie Nord si Eforie Sud)
 • Off-road in Muntii Dobrogei (Cheile Dobrogei - Manastirea si pestera Sfantului Ioan Casian)
 • Calarie in rezervatia naturala Muntii Macinului
 • Tir cu arcuri traditionale tataresti – cupa #zygoman la arc (instinctul, exercitiul, concentrarea – elemente necesare pentru a obtine precizia necesara in tirul cu arcul si implantologie)
 • Pranz nomad
 • Vestigii antice si medievale – vizitarea cetatii Enisala si a Capului Dolosman
 • Babadag – moscheea (geamia Ali – Gazi Pasa) si mormantul inteleptului Sari Saltuk Baba
 • Apusul de soare si cina pe plaja

ZIUA 3 – Operatie „live”

09:00 - 11:00
Preoperator
 • Pregatirea logistica si administrativa
 • Planificarea chirurgicala din perspectiva protetica: intai dintii si apoi implanturile
 • Anestezia in implantologia avansata – sedarea IV, intubarea oro/nazo – traheala (IOT/INT)
 • Strategiile PIP: preop, intraop, postop
Live OP (asistarea in direct la operatia cu implanturi zigomatice)
18:00 - 19:00
Postoperator
 • Indicatii si contraindicatii
 • Monitorizarea eficienta a pacientului
 • Discutii libere „pe caz”
20:00 - 22:00
Cina pescareasca

ZIUA 4 – Protetica si exercitiu practic

09:00 - 13:00
 • Etapa protetica – elemente cheie in reabilitarea cu implanturi zigomatice
 • Amprentarea in conditii chirurgicale (live)
 • Etape de laborator (live)
 • Solutii protetice complete privind implanturile speciale (zigomatic si transinuzal) - perspectiva clinica si de laborator
 • Integrarea conceptelor functionale si de ocluzie - consideratii privind proteza temporara
13:00 - 14:00
Pranz tataresc
14:00 - 16:00
Exercitiu practic complet: QuadZygoma, / All-on-4 Hybrid (modele realiste de inalta calitate)
16:00 - 19:00
 • Posibile accidente si complicatii in implantologia speciala, precum si gestionarea eficienta a acestora
 • Dispensarizarea postoperatorie – obiective, metode si strategii eficiente
 • Radiografia si tomografia postoperatorie (live)
20:00 – 23:00
Cina traditionala romaneasca

ZIUA 5

09:00 - 13:00
 • Analiza investigatiilor clinice si radiologice postoperatorii si discutii pe marginea cazului clinic finalizat
 • Strategii avansate diagnosticare, planificare si executie a operatiei cu implanturi zigomatice: analiza protetica si planificarea pozitiei implanturilor zigomatice (intra, para si extra-sinuzal)
13:00 – 14:00
Pranz italian
14:00 – 18:00
 • Controale postoperatorii – periodicitatea si obiectivul acestora
 • Solutii protetice definitive: mobilizabile vs fixe, cand, cum, unde si de ce?
 • Prezentare de cazuri si discutii

ZIUA 6

09:00 – 11.00
 • plimbare cu salupa pe Marea Neagra sau Lacul Siutghiol (in functie de conditiile meteo)
11.00 – 14.00
 • Elemente de marketing si legislatie in implantologia avansata
 • Ceremonia de inmanare a diplomelor de participare
14.00 – 15:00
Pranz turcesc
15.00 – 17:00
 • Tir cu arma in Poligonul Zip Escort – cupa #zygoman la tir cu arma

Parteneri: I.A.I. / T.A.T / Artis Biotech / Nobel Biocare / IMPLANTODENT / Geistlich

Partener Media MEDICAL TV

Lectori

Cunoscuti lideri din industrie

 • Taner

  Chemal

  Taner

 • Varol

  Curt-Nazar

  Varol

 • Ovidiu

  Dumitru

  Ovidiu

 • Razvan

  Hainarosie

  Razvan

 • Oana

  Ghenu

  Oana

 • Olgun

  Chemal

  Olgun

 • Mitina

  Luca

  Mitina

 • Vasileios

  Panagopoulos

  Vasileios

Inscrie-te pana la data de 1 Mai, 2019 si beneficiezi de €500 euro reducere. Atentie! Numar maxim de participanti: 5  

Taxa participare

Optiuni disponibile:

Curs complet

4500
 • Reducere disponibila pana pana la data de 1 Mai, 2019
 • Numar maxim de participanti: 5
 • Nu rata acest curs!
Inscrie-te

Locatia cursului

Institutul de Implantologie Avansata, Constanta

Indicatii de orientare:

Introduceti locul de unde plecati in campul de mai jos

Adresa de unde plecati

Locatia cursului

Locatia cursului

Institute of Advanced Implantology

Adresa: Strada A, nr. 86, Ovidiu, Judetul Constanta

Telefon: +4 0729 33 77 00

About Institute of Advanced Implantology

Find out more about us

The international Institute of Advanced Implantology (IAI) was founded in 2013 (previously named CPID) by dr. Chemal Taner and his partners to train dentists from all over the world in the implantology and periodontology field, from basic to advanced level, step by step, to cope with all situations of everyday practice.

We are passionate about teaching and use state of the art technology and teaching methods to present the latest scientific, clinical and technical information. Our faculty and team openly share their in-depth knowledge garnered from over 2 decades of private implant practice experience.

The institute mission is to spread 20 years of experience in private practice, focused on implantology. IAI promotes international exchanges between dentists from all over the world in order to contribute to the advancement of oral implantology and to improve the quality of life of our patients, globally.

Our Institute is located in Romania and has 2 main offices: one in the center of Bucharest, the beautiful capital of the country and one on the Black Sea coast, in the beautiful city of Constanta.

Both locations have the most modern clinical and educational facilities. Thus, our courses are particularly interactive and with great emphasis on the practical side.

Participants can experience, depending on course level, from simple interventions for beginners to complex ones involving advanced surgical and prosthetic techniques and special implants, also.
The existence of dedicated surgery areas equipped with all types of anesthesia will bring new knowledge and information to the dentists who participate in our courses.

We assure you that you will have a unique experience by participating in our courses, both medically and socially.

Alatura-te comunitatii noastre